Możliwość komentowania Jak zarządzać finansami osobistymi? została wyłączona

Tworzenie własnych komiksów opowiadających historie.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem przemiany materii, jaki pozwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, aby oswobodzić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, który zostaje w finalnym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest między 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry pomiędzy 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego temperatury buchania – dowiedz się więcej na stronie wina. Wina mają dodatkowo nieduże ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one bezpośrednim skutkiem fermentacji, niemniej jednak hydrolizy pektyn (odkrywających się w skórce winogrona) za pomocą przedsięwzięcia enzymów. Ponieważ pektyna znajduje się bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina obejmują dużo mniej alkoholu metylowego niż wina czerwone. W niektórych wypadkach się podgrzewa sok, żeby usunąć tą zawartość metylową, choć w takiej ilości nie jest ona złośliwa dla organizmu ludzkiego.

1. Sprawdź tutaj

2. Znajdź więcej

3. Znajdź więcej

4. Przejdź do strony

5. Sprawdź tutaj Przykłady udanych działań na rzecz społeczności lokalnej.

Comments are closed.